Skriv ut med undersider

HL-senterets tilbygg - se forslagene

Publisert 09.02.2017

Sju arkitektfirma har nå levert sine forslag til utvidelse av Villa Grande og Senter for Holocaust og livssynsminoriteter på Bygdøy i Oslo. 

Etter en innledende runde der 64 arkitektfirma meldte sin interesse for å delta i en begrenset plan- og designkonkurranse, ble i desember i fjor sju arkitektfirmaer valgt ut. De sju, ALA Architects, Carl Viggo Hølmebakk, DRDH Architects + Dyvik Kahlen Architects, Jarmund/Vigsnæs, Jensen og Skodvin, Snøhetta og Transborder har nå levert sine forslag.

– Forslagene preges av spennende samtidsarkitektur med stor variasjon i uttrykket, sier prosjektleder Lasse Kwetzinsky i Statsbygg.

Her kan du se de sju anonyme konkurransebidragene.

Fagjury

En oppnevnt fagjury på fem personer skal i gang med å vurdere forslagene. Viktige kriterier blir blant annet arkitektonisk kvalitet/uttrykk og ivaretakelse av eksisterende kulturminner. Trolig kåres en vinner innen utgangen av mars. Vinnerprosjektet skal så danne grunnlag for å søke finansiering for videre gjennomføring av prosjektet.

Juryen i plan- og designkonkurransen består av følgende medlemmer: Guri Hjeltnes, direktør HL-senteret, Ketil Kiran (arkitekt), representant for HL-senteret, Frode Meinich (juryens leder), eiendomsdirektør Statsbygg, Anett Andreassen, forvaltningssjef Statsbygg, Niels Marius Askim (arkitekt), oppnevnt av NAL

Fra tirsdag 14. februar vil det være en utstilling av alle konkurranseutkastene på HL-senteret i Villa Grande.

Anne Mette Raaholt
Assisterende prosjektleder
Mob. 99568999
Send e-post
Øystein Solvang
Kommunikasjonsrådgiver
Mob. 46660428
Send e-post

Nyhetsabonnement


Fyll ut feltene nedenfor så vil du fortløpende motta e-poster med aktuelle nyheter fra Statsbygg.

Felt med * må fylles ut. Les om personvern ved bruk av e-postadresser.

.

Ønsker du å avslutte ditt abonnement?
×