Skriv ut med undersider

Juryens vurdering av prosjektet FISH

Publisert 19.01.2017

Kandidaten har undersøkt lakseoppdrettsvirksomheten i Norge, og utviklet et innovativt prosjekt som går på tvers av dagens normale praksis, for å løse miljøproblemer og skape alternative muligheter. Et landbasert anlegg med hele verdikjeden fra lakserogn til ferdig produkt for utsendelse til butikk vil fjerne vannforurensning og gi dramatisk reduksjon av energibehov og forurensning knyttet til transport. Kombinasjonen med besøkssenter er interessant, er enkelt løst og har utviklingspotensiale.

Plasseringen i sjøen ved kaikanten gjør anlegget mindre dominerende, og minimerer energibehovet til pumping av friskt vann inn i tankene. Et anlegg midt i Oslo kan oppfattes som problematisk, men gjør samtidig prosjektet til et enda tydeligere bidrag til debatten om hvordan sjømatnæringen skal utvikles i framtida.

Strukturen med konsentrisk inndeling i seksjoner framstår som et flott eksempel på kvaliteten i å utvikle enkle formsvar på komplekse behov og programmer. Arkitektur og logistikk er kombinert på en særdeles elegant måte, og gjør at fysisk løsning så vel som presentasjon blir oversiktlig og logisk. De flotte illustrasjonene viser variasjon i romforløp, bruk av dagslys, vann og spenstige konstruksjoner. Bakgrunnsanalyser er enkelt og ryddig presentert, og dokumenterer god forståelse av virksomheten. Kandidaten viser både vilje og evne til å finne kreative grep hele veien fra utgangspunkt til detaljløsninger.

Nyhetsabonnement


Fyll ut feltene nedenfor så vil du fortløpende motta e-poster med aktuelle nyheter fra Statsbygg.

Felt med * må fylles ut. Les om personvern ved bruk av e-postadresser.

.

Ønsker du å avslutte ditt abonnement?
×