Passasje gjennom Høyblokken

Publisert 28.11.2014

Statsbygg åpner opp Høyblokken. For å opprettholde gangveien mellom Akersgata og Youngstorget vil det fra i dag, fredag 28. november, være mulig å gå gjennom Høyblokkens resepsjonsområde i 1. etasje.

Rivingen av S-blokken i Regjeringskvartalet som startet i oktober, har endret gå- og sykkelmuligheten i området. Byggegjerder har blitt flyttet, og en konsekvens av dette er at det ikke lenger er mulig å ferdes mellom Y-blokken og Høyblokken. Som erstatning blir det en passasje gjennom Høyblokken på bakkenivå. De andre etasjene av Høyblokken vil fortsatt være stengt.

På mange måter er det å trekke historiske linjer. På 50- og 60-tallet var det mulig å kjøre gjennom Høyblokken, og i mange år etter det kunne publikum gå gjennom byggets førsteetasje.

- Åpningen er en blanding av symbolikk, pragmatisme og politikk. Det enkleste hadde selvsagt vært å stenge av hele området, men da hadde et større byrom enn nødvendig vært lukket. Ved å tilby en snarvei gjennom Høyblokken sørger vi for at naturlige gangveier opprettholdes, og at vi bidrar til den åpenheten som samfunnet har påpekt som viktig, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

- Det vil i lang tid fremover være en byggeplass på hele eller deler av kvartalet, derfor er det fint å kunne åpne opp områder når det er mulig. På et tidspunkt skal vi starte å rehabilitere Høyblokken og da må selvsagt passasjen stenges, men det er noen år fram til det skjer, forteller Nikolaisen.

Statsbygg er i gang med å rive S-blokken. Regjeringen har besluttet at også R4 og Y-blokken skal rives, mens Høyblokken skal bevares.

Statsbygg er også i gang med planprosessen for det nye regjeringskvartalet. Det inkluderer rom- og funksjonsprogram og et parallelloppdrag hvor ulike grupper ser på hvordan regjeringskvartalet kan utformes. Den statlige reguleringsplanen skal være klar ved utgangen av 2016.

Kontakt

Anders Wethal
Prosjektsjef
Mob. 95818141
Send e-post
Pål Weiby
Kommunikasjonsleder
Mob. 92233395
Send e-post
×