Spennende sommer i Statsbygg

Publisert 05.08.2014

Majoriteten av Statsbyggs Summer Interns mener at de har fått jobbe med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, og de beskriver sommerjobben som både motiverende og lærerik.

Dette går frem i en undersøkelse utført av Statsbyggs HR-avdeling. HR-sjef Jan Ombudstvedt mener de gode resultatene skyldes at Statsbygg tar studentene på alvor. – Vi lar studentene bryne seg på arbeidsoppgaver de kan forvente seg senere i karrieren, forteller han. –Da er det viktig å sørge for at de får god oppfølging, både fra nærmeste leder og fra tildelt fadder.

Relevante oppgaver

NMBU-studenten Fredrik Høgestøl er fornøyd med oppfølgingen han får i Statsbygg. – Fadderen min har synkronisert ferien sin med min, så jeg alltid skal ha mulighet til å ta kontakt hvis det er noe, forteller han. Fredrik spesialiserer seg innen jordskifte, og har internship i Statsbyggs strategi- og utviklingsavdeling.

– Jordskifte er en salig blanding av jus, økonomi og prosjektledelse, forteller han. - Jeg er overrasket over at det er så mange oppgaver som er relevante for meg i Statsbygg! I sommer har jeg fått jobbe med mange interessante prosjekter, som for eksempel saksbehandlingsvurderinger fra 22. juli-minnesmerket, konsekvensutredning av eiendomskjøp på Ås og erstatningskategori for et oppkjøp i Oslo.

Sosialt

I tillegg til å legge forholdene til rette profesjonelt, har HR-seksjonen også lagt vekt på at studentene skal ha et fellesskap seg i mellom. I tillegg til kjernefunksjonene i Statsbygg er det også studenter som jobber i støttefunksjoner som HR, økonomi og kommunikasjon. To studenter har som jobb å støtte opp under internship- programmet, både med praktisk arbeid på Statsbyggs hovedkontor, men også å arrangere sosiale treff etter arbeidstid.

– Å ha en arbeidsplass der det sosiale også er vektlagt er viktig, mener Ombudstvedt. – Å møtes etter arbeidstid er en god måte å lære mer om forskjellige faglige tilnærminger i Statsbygg – man lærer i tillegg til å ha det hyggelig med kolleger!

×