Åpent rom for enhver smak

Publisert 25.06.2015

Stygt eller pent, dyrt eller billig, smak og behag. Synet på arkitektur, estetikk og kvalitet har svingt i takt med konjunkturer og politisk vilje gjennom Statsbyggs historie. Siste utgave av Åpent rom tar for seg hvordan ulike epoker i arkitekturen har preget offentlige bygninger.

- Statlig arkitektur er et uttrykk for hvem vi er som nasjon og hvem vi ønsker å være. Bygger man noe som oppfattes som viljeløst eller stygt, er det et slags overgrep mot allmenheten, sier arkitekt og byplanlegger Peter Butenschøn til Åpent rom. Men hva som er ansett som stygt og pent er også noe som har variert gjennom tidene. Åpent rom viser frem eksempler fra Statsbyggs eiendommer som har fått ulike terningkast gjennom tidene.

Høyesteretts hus har alltid vært ansett som vakkert og ærverdig. Men tilrettelagt for praktisk bruk har den staselige bygningen aldri vært. De første femti årene måtte høyesterettsdommerne jobbe hjemmefra. I tillegg til historien om Høyesteretts hus, kan du lese om andre eiendommer som har fått gjennomgå, som blant annet operahusets beliggenhet og den norske ambassaden i Helsingfors. I Åpent rom kan du lese om hvorfor disse eiendommene likevel har kommet ut som favoritter.

I tillegg kan du lese om Statsbyggs bidrag i klimadugnaden, arbeidet med å gjøre Statsbyggs bygninger tilgjengelige for alle, det nye reiselivsmuseet i Balestrand og mye, mye mer.

Abonnere?

Du kan abonnere og få bladet gratis i posten.
Send en e-post til postmottak@statsbygg.no.

Kontakt

Last ned og les!

Åpent rom 2015 nr 2
Åpent rom
Les tidligere nummer:
×