Fikk ny barnehage

Publisert 12.06.2015

- Hva liker du best med den nye barnehagen?
- Jeg liker egentlig alt veldig godt, sa Rigmor Olsen (4) på åpningsfesten for Åkebakke barnehage.

Torsdag 11. juni er en dag mange av de 48 barna i Ås vil huske lenge. Da feiret de en helt ny barnehage med boltreplass på 550 kvadratmeter fordelt på tre avdelinger. Det er tre B-er som er viktig for barnehager: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Derfor er Åkebakke plassert på en ny og solrik tomt.

Grunnen til oppføringen er at den gamle personalbarnehagen må rives for å gi plass til det store nye veterinærbygget som Statsbygg er i ferd med å oppføre på Campus Ås.

Positive brukere

De bygningsmessige og miljømessige forholdene i den nye barnehagen er førsteklasses. Det er likevel ikke hver dag Statsbygg har så blide, lekne og positive brukere. De sang og boltret seg på det solfylte uteområdet. En av brukerne, Karl Blumentrath (3,5 år) var svært fornøyd med den nye barnehagen.

Hva liker du best i den nye barnehagen, Karl?

- Steinene! Men også de voksne i barnehagen.

Rigmor på fire likte som nevnt alt veldig godt! Fordi barnehagen var så fin og skulle innvies, syntes hun også det var passende å iføre seg krone.

- Vi må jo pynte oss når vi får så fin barnehage, sa hun.

Bestyrer Vera Bue er nok enig i det. - Vi skal bli verdens beste barnehage, og med denne barnehagen har vi et godt grunnlag.

Bygg for barn

Det er ikke ofte at Statsbygg bygger barnehager, men etter at forvaltningen av statlige barnevernsinstitusjoner ble overført til Statsbygg, er ikke oppføring av bygg tilpasset barn og unge uvanlig.

Disse byggesakene følges like tett opp som større og mer teknisk krevende bygg. Barnehageprosjektet ble gjennomført innen for fastlagt ramme på i underkant av 23 millioner kroner og var ferdig til avtalt tid.

Åkebakke barnehage ble overlevert til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), av økonomi- og administrasjonsdirektør Marianne Fålun i Statsbygg.

Barnehagen er tegnet av Claus Mikkelsen, og er gjennomført som en totalentreprise av Askim Entreprenør AS.

×