Fulle hus hos Statsbygg

Publisert 13.09.2015

Alle Statsbyggs eiendommer trakk fulle hus under både Kulturnatt og Oslo Åpne Hus i helgen.

Allerede før åpningstid fredag kveld hadde de besøkende stilt seg i kø foran Olavsklosteret under Bispegården, fjellgrotten under kunstnerboligen Grotten og Mellomstasjonen, besøkssenteret til det nye nasjonalmuseet. Alle stedene kunne by på musikk, sjokolade og informasjon.

Totalt var over tusen besøkende innom bare på fredag, og på lørdag fortsatte suksessen på Victoria terrasse, som også hadde en jevn strøm med publikum som var nysgjerrige på hvordan fintfolk bodde på slutten av 1800-tallet. Mer enn 500 hadde funnet veien hit for å se de fredete trappegangene, Ibsens arbeidsværelse og de store rommene i andre etasje. I tillegg var det stor interesse for å høre om det nye nasjonalmuseet.

Under Oslo Åpne Hus’ siste dag var det fulltegnede omvisninger på både i Finansdepartementet og operahuset. Ridehuset og stallen for politihestene trakk også fulle hus, og spesielt barna var glade for å hilse på hestene. Rundt 350 hadde møtt opp for å se både de restaurerte bygningene og oppvisning av politi til hest.

Oslo Åpne Hus er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Arkitektforening (OAF), Norske landskapsarkitekters forening (NLA-Oslo), Statsbygg og DogA.

×