Kunstnere søkes!

Publisert 02.06.2015

Et nytt universitetsbygg i Tromsø skal dekkes med kunst. Nå starter jakten på kunstnere som skal konkurrere om oppdraget.

Det nye medisin- og helsefagbygget (MH2) bygges nå i Tromsø, og skal stå ferdig om tre år. Det er et stort Statsbygg-prosjekt, som omfatter 20.000 nye kvadratmeter og ombygging av 2000 kvadratmeter.

Kunst på arbeidsplassen

I alt 1097 studenter og ansatte får ikke bare nye hensiktsmessige lokaler, men skal også få oppleve kunst på arbeidsplassen. Det er nå klart at et kunstprosjekt skal dekke en av fasadene, etter at kunstplanen er godkjent av KORO (Kunst i offentlige rom).

Konkurranse

KORO inviterer til internasjonal prekvalifisering: Integrert kunstprosjekt ved UiT Norges arktiske universitet, for å finne frem til kandidater til en lukket konkurranse eller et direkte oppdrag med et kunstprosjekt på fasaden mot nordvest.

Kostnadsrammen for kunstprosjektet er 1,3 millioner kroner. Kandidater som blir invitert til en lukket konkurranse, vil få 30.000 kroner i honorar for å delta.

MH2

Med MH2 vil UiT Norges arktiske universitet legge til rette for å tilby moderne medisin- og helsefaglige utdanninger. Bygningen vil gi bedre forhold for forskning og innovasjon gjennom å samle universitetets medisin- og helsefaglige forskningsmiljø under ett tak.
Verdens nordligste

UiT Norges arktiske universitet er det fjerde største av Norges åtte universiteter og verdens nordligste universitet. Med cirka 12 000 studenter og 2 800 ansatte er det Nord-Norges største forsknings- og utdanningsinstitusjon. Forskning og utdanning innen medisin- og helsefag er på flere felt tilknyttet Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Kontakt

×