Med verden som arbeidsplass

Publisert 04.02.2015

Johanne Melø er Statsbyggs nye sjef for utenlandseiendommer. Denne uken begynte avdelingsdirektøren som skal overta ansvaret for 170 bygninger fordelt på 67 eiendommer i 55 land. I tillegg skal hun å lede de åtte ansatte i seksjonen for utenlandseiendommene.

Melø kommer fra stillingen som direktør i Telenor eiendom, der hun har jobbet i 16 år. Her har hun vært med på å bygge opp Telenors utenlandsportefølje, og til sin nye jobb i Statsbygg har hun med seg en solid erfaring med byggeprosjekter i fremmede land og kulturer.

- Det var hennes solide kompetanse med å lede komplekse eiendomsprosjekter utenlands som var utslagsgivende for at hun fikk stillingen, sier eiendomsdirektør Frode Meinich fornøyd. - Det finnes ikke mange kandidater som både har erfaring fra bygge- og eiendomsbransjen og med å bygge norske bygg i utlandet.

Meløs erfaring med å lede byggeprosjekter i utlandet startet i Pakistan, der Telenor i 2003 for første gang skulle satse utenfor Norge. Her fikk hun oppdraget med å etablere hovedkontor for et nytt teleselskap. Siden har hun gjort lignende oppdrag både i Thailand, Egypt og Serbia.

- Med erfaring fra disse oppdragene kan man vel si jeg er blitt en ekspert i «risk management», sier Melø selv. – I tillegg er jeg godt vant med å jobbe i et miljø som har nulltoleranse for korrupsjon, selv i land der dette er sett på som en del av vanlig forretningsdrift. Det kan være nyttig for min nye stilling her i Statsbygg.

Johanne Melø overtar stillingen etter Siri Berg, som har ledet seksjonen i 15 år. Berg trekker seg etter eget ønske.

Kontaktpersoner

×