Nå reiser vi bygget!

Publisert 16.11.2015

Statsbygg har inngått en generalentreprise på 700 millioner kroner for reising av nybygget ved Det helsevitenskapelige instituttet ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Utgraving og sprenging på tomta avsluttes i november, og arbeidet med å reise bygget kan starte.

Generalentreprisen som er inngått med entreprenør PEAB Bjørn Bygg omfatter oppføringen av det nye medisin- og helsefagsbygget på 20.000 kvadratmeter, som skal gi plass til 1100 studenter og ansatte.

- Etter en stor utgravingsjobb gleder vi oss til å komme i gang med neste fase i prosjektet, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg. - Vi forventer et effektivt samarbeid med PEAB Bjørn Bygg, som også var med og bygget Teknologibygget ved UiT. Vi ser frem til å samarbeide med et selskap som legger stor vekt på helse, miljø og sikkerhet, og som har høye ambisjoner når det gjelder etikk og samfunnsansvar.

Kontrakten på 700 millioner kroner inkluderer blant annet støping av konstruksjon under bakkenivå, etablering av råbygg over sju etasjer, innvendige arbeider og teknisk infrastruktur. Byggearbeidene skal ferdigstilles i februar 2018.

Bygget vil blant annet inneholde tre auditorier, laboratorier, arbeidsplasser, gruppe- og seminarrom, lesesal, pausearealer, studenthage, servicetorg samt sykkel- og skiparkering.

Kontaktpersoner

Bildet, for pressen

Sitteareal, illustrasjon
×