Presseinvitasjon: Åpning av Senter for husdyrforsøk

Publisert 05.05.2015

Fredag 8. mai åpner landbruks- og matminister Sylvi Listhaug Senter for husdyrforsøk, Ås gård, på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Det nye senteret på Ås vil gi unike muligheter for forskning og undervisning. 

Fra programmet

  • Kl. 11 Velkommen 
    Byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg
  • Nøkkelseremoni.
    - Byggherredirektør Sandberg overleverer bygningene til Landbruks- og matdepartementet ved landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
    - Landbruks- og matminister Listhaug overleverer bygningene til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ved rektor Mari Sundli Tveit, som stiller lokalene til disposisjon ved avdelingsdirektør Ingvar Selmer-Olsen.
  • Omvisning
  • Servering og hilsningstaler 

Unike muligheter for forskning og undervisning

Ås gård er første del av den store utbyggingen av NMBU/Campus Ås, den største investeringen innen høyere utdanning noensinne. Senter for husdyrforsøk blir på i alt 12.000 kvadratmeter, fordelt på fem bygg, og er dimensjonert for 130 melkekyr, 20 ammekyr, 150 søyer, 80 melkegeiter, 60 purker og 6 hester. I tillegg kommer kalver, lam og kje. Anlegget er i stor grad automatisert. Gode fasiliteter for forskning og undervisning har fått høy prioritet. Krav til god dyrevelferd har hele tiden vært førende for prosjektet. 

Bruk av norsk tre

Første spadestikk ble tatt høsten 2013, og byggingen startet i juni 2014. Det har vært lagt stor vekt på å benytte miljøvennlige materialer, og alle husene er oppført i norsk tre. Det har vært stort fokus på å opprettholde jordbruksarealene, og området som er blitt bebygget, er erstattet av nye beiteområder.

Prosjektet har vært gjennomført som en samspillskontrakt mellom Skanska og Statsbygg.

Tid og sted

Dato: Fredag 8. mai
Tid: kl. 11.00-13.00
Sted: Ås gård, Syverudveien 27, 1430 Ås

Kontaktperson i Statsbygg

×