Presseinvitasjon: Utstillingsåpning i Høyblokken

Publisert 08.04.2015

Husk påmelding innen fredag 10. april kl 14.00. Pressen inviteres mandag 13. april kl 11.15 til Statsbyggs åpning av utstillingen som viser de foreslåtte byplankonseptene for nytt regjeringskvartal. Statsråd Jan Tore Sanner står for den offisielle åpningen. 

I forbindelse med den statlige reguleringsplanen for nytt regjeringskvartal har Statsbygg gjennomført et parallelloppdrag for å få frem ideer og forslag til byplanprinsipper og løsninger. Seks arkitekt- og konsulentteam har tatt del i oppdraget og levert forslag om hvordan Regjeringskvartalet kan utformes.

Det har ikke vært fokus på hvordan bygningene skal se ut, men hvor de skal stå, hvor høye de bør være, hvordan trafikk, miljø og sikkerhet skal integreres, hvordan byrommet og bymiljøet skal være og hvor gater og plasser skal plasseres.

Nå skal forslagene stilles ut både på nett og i paviljongen i Høyblokken. Pressen er invitert til utstillingsåpningen.

Parallelloppdraget er ikke en konkurranse, men en åpen, honorert idéutviklingsprosess. Det skal ikke kåres noen vinner av forslagene fra de seks arkitekt- og konsulentteamene. I forslaget til ny reguleringsplan kan idéer fra de ulike forslagene i parallelloppdraget kombineres til et helhetlig konsept for den bymessige utviklingen av det nye regjeringskvartalet.

Disse seks arkitekt- og konsulentteamene har levert forslag

Utstillingen vil være åpen for publikum 12.00-18.00 på hverdager og 11.00-16.00 på helgedager. På åpningsdagen 13. april åpner utstillingen for publikum kl 14.00. Siste utstillingsdato: Søndag 10. mai. 

Hva: Utstillingsåpning for parallelle oppdrag
Når: Mandag 13. april kl. 11.15
Hvor: Paviljongen i Høyblokken (Regjeringskvartalet)

Program: Offisiell åpning av utstillingen ved Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Presentasjon av forslagene for statsråden. Det vil være mulig for pressen å snakke med statsråden, representanter fra Statsbygg og de ulike arkitekt- og konsulentteamene.

Påmelding: Grunnet begrensninger på antall personer i utstillingslokalet er det nødvendig med påmelding fra media i forkant. Påmeldingsfrist er fredag kl 14.00 – til Pål Weiby – pawe@statsbygg.no .(Ved påmelding etter fristens utløp eller oppmøte uten påmelding, kan representanter fra media risikere ikke å komme inn.)

Kontakt

×