Siste uke med utstilling

Publisert 06.05.2015

Nå er det siste mulighet til å se utstillingen med byplanforslagene til nytt regjeringskvartal. Utstillingen er i sin avsluttende uke, og siste utstillingsdag blir søndag 10.mai.

Seks arkitekt- og konsulentteam har levert forslag om hvordan Regjeringskvartalet kan utformes. Statsbygg har stilt ut forslagene i paviljongen i Høyblokken, og det har vært åpent for publikum siden mandag 13. april.

- Siste utstillingsdag er søndag 10. mai, så de som har tenkt seg på utstillingen, men ikke har vært der ennå, får benytte seg av en av de nærmeste dagene, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg.

- Vi har ikke eksakte tall på hvor mange som har vært innom, men det har vært godt besøk på utstillingen. Særlig i åpningsuka var det mange, sier Weiby.

I forbindelse med den statlige reguleringsplanen for nytt regjeringskvartal har Statsbygg gjennomført et parallelloppdrag for å få frem ideer og forslag til byplanprinsipper og løsninger. Det er forslagene fra dette parallelloppdraget som er stilt ut i Høyblokken.

Oppgaven til de seks teamene har vært hvordan Regjeringskvartalet kan utformes og ikke hvordan bygningene skal se ut. Fokuset har vært hvor bygningene skal stå, hvor høye de bør være, hvordan trafikk, miljø og sikkerhet skal integreres, hvordan byrommet og bymiljøet skal være og hvor gater og plasser skal plasseres.

Parallelloppdraget er ikke en konkurranse, men en åpen, honorert idéutviklingsprosess. Det skal ikke kåres noen vinner av forslagene fra de seks arkitekt- og konsulentteamene. Forslagene skal evalueres, og når Statsbygg arbeider videre med reguleringsplanen, kan forslag fra ett av teamene eller fra flere teamene benyttes, kombineres og bearbeides.

Det forventes at den statlige reguleringsplanen ferdigstilles i 2016.

Kontakt

×