Søknadsrekord

Publisert 17.03.2015

Det er søknadsrekord på Summer Internship-programmet i Statsbygg. Studenten Bjørg Agasøster sendte dette svaret på SMS med en gang hun fikk tilbudet: «Verdens beste melding å starte skoledagen med. Tusen takk, jeg gleder meg.» 

740 studenter har søkt om å få bli en av 30 Summer Interns i Statsbygg. Det er en kraftig økning fra i fjor, da 650 søkte.

Attraktiv arbeidsplass

- Det viser at studenter ser på Statsbygg som en attraktiv arbeidsplass. Det er viktig for å sikre god rekruttering i framtiden, at stadig flere ønsker å få erfaring hos oss, sier Marianne Nordby Fålun, økonomi- og administrasjonsdirektør i Statsbygg.

Studenten som tok imot tilbudet med en SMS er 24 år og tar mastergrad i arkitektur ved NTNU i Trondheim. Bjørg Agasøster skal jobbe med modulfengsler, et prosjekt Statsbygg er i gang med for å skaffe flere fengselsceller.

Gjennom nåløyet

- Det er en tillitserklæring at jeg ble valgt ut blant så mange søkere. Det motiverer meg til å leve opp til forventningene, sier hun. Rundt 30 studenter som blant annet skal bli ingeniører, arkitekter, økonomer og jurister, starter Statsbygg-jobben i midten av juni. En av de andre som slapp gjennom nåløyet, er 25 år gamle Daniel Andre Danielsen, som studerer til sivilingeniør ved NTNU:

- Jeg trengte ikke lang betenkningstid. Jeg ble oppringt 20 minutter etter andregangsintervjuet, og svarte ja på direkten.

Viktig med praksis

I studiet fordyper Daniel Andre Danielsen seg i prosjektledelse, og skal jobbe med nettopp dét i sommer i forbindelse med rehabiliteringen av Norges idrettshøgskole.

-En praksis som dette gjør det mye lettere å få jobb etter endte studier. Det er ikke nok med gode karakterer hvis man vil ha en bra jobb i dag. Det er dessuten et krav at vi må skaffe oss arbeidspraksis som en del av studiet, og da er Summer Internship midt i blinken, sier han.

Populært

Det er femte gang studenter inviteres til å bli Summer Interns i Statsbygg. Noe av det mest spennende med Statsbygg er unike byggeprosjekter, eiendommer og et mangfold av faggrupper i samme hus.

- Det er en vinn-vinn-situasjon. Vi profilerer oss som arbeidsgiver og tar samfunnsansvar. Studentene får relevant erfaring og blir bedre rustet til å takle arbeidslivet, sier Marianne Nordby Fålun i Statsbygg.

Se, de blogger!

I bloggen fra tidligere år ser du hva tidligere summer interns har vært med på: http://statsbygg-intern.blogspot.no/ 

Kontaktpersoner:

×