Statsbygg anskaffer stein til nytt nasjonalmuseum

Publisert 14.02.2015

Statsbygg søker nå etter kvalifiserte tilbydere i forbindelse med valg av naturstein til nytt nasjonalmuseum.

– Vi legger vekt på de arkitektoniske og tekniske kvalitetene når vi nå skal velge stein. Når vi bygger nytt nasjonalmuseum vil vi gjennomgående bruke gode materialer som tåler tidens tann og eldes med verdighet, sier Statsbyggs kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

Blant de kvalifiserte deltakerne vil det så bli valgt ut maksimum åtte deltakere som inviteres til å inngi tilbud, forutsatt at det finnes tilstrekkelig antall kvalifiserte påmeldte deltakere.

Steintype

Fasaden og taket til det nye Nasjonalmuseet skal kles med naturstein. Det skal også brukes naturstein i publikumsarealer. Det ønskede arkitektoniske uttrykket og de nødvendige tekniske egenskapene som soliditet og varighet oppnås best med en naturstein av typen kvartsskifer.

Steinens grunnfarge skal være grå. Det er ønskelig med et visst spill med lysere og mørkere grå fargenyanser i form av linjer, bølger eller striper innen en og samme stein og mellom enkeltsteiner. Leverandøren må også dokumentere miljøegenskaper ved steinen.

Det skal leveres omtrent 22.000 kvadratmeter med stein. Konkurransepapirene blir lagt ut på Doffin og Ted i løpet av et par dager. 

Tidsplan for konkurransen

Frist for innlevering: April
Utsendelse av tilbud til kvalifiserte: Juni
Innlevering av tilbud: August
Evaluering ferdig: November
Avtale inngått: November

Kontakt

×