Storkontrakter på Ås

Publisert 25.09.2015

BundeBygg AS og Statsbygg har signert to kontrakter for betongarbeidene på det nye veterinærbygget ved NMBU på Ås. Kontraktene har en samlet verdi på vel 605 millioner kroner.

– Dette er et viktig prosjekt for Statsbygg, og ikke minst for forskning og utdanning innen veterinærmedisin i Norge. Det sier Statsbyggs byggherredirektør, Synnøve Lyssand Sandberg, som er glad for at det konstruktive byggearbeidet nå kan starte.

Opptatt av seriøsitet

- Vi skal gjøre det vi kan for at veterinærfaget ved NMBU kan nå sine mål om å bli blant de ledende i Europa. Vi har stor tro på at BundeBygg med sin kompetanse vil gjøre en god innsats på vei mot disse målene. Samtidig er vi veldig tilfredse med at BundeBygg, som Statsbygg, er opptatt av å utvikle seriøsitet innen byggenæringen, og også har stort fokus på sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, sier Sandberg.

Veterinærbygget er på vel 60.000 kvadratmeter, med en omkrets på ca. 200 x 250 meter. Til sammen skal det benyttes 42.000 kubikkmeter plasstøpt betong, 14.000 tonn prefabrikkert betong og 1330 konstruksjonsstål. Konstruksjonsstål er bærende stålkonstruksjoner, ikke medregnet armeringsstål og innstøpningsgods.

Dyresykehus

Det nye veterinærbygget skal huse veterinærutdanningen og Veterinærinstituttet som nå holder til på Adamstuen i Oslo. Bygget får moderne fasiliteter for undervisning, forskning og ikke minst, blir det et meget avansert dyresykehus.

Statsbygg har allerede hatt full aktivitet på Campus Ås med forberedende arbeider, omlegging av internveier, riving av over 30 hus og installasjoner for å gjøre klar for dette nybygget.

– Dette er en stor kontrakt, men vi står klare og gleder oss til å starte arbeidet. Alle jobber er like viktige for oss, men det er ekstra morsomt å kunne være med å bidra i et byggeprosjekt av nasjonal betydning, sier Odd- Erik Bunde, daglig leder i BundeBygg.

Arbeidene på byggeplass starter i løpet av kort tid, og vil pågå til ut i 2018.

Kontaktpersoner

×