Summer Internship - søk nå!

Publisert 04.02.2015

Summer Internship-programmet i Statsbygg er populært.  Nå får du sjansen til å være med i neste runde.

For femte gang inviteres studenter til å bli sommerpraktikanter i Statsbygg. Interessen har gått rett til værs de siste årene, og toppet seg i fjor med 650 søkere til 32 praksisplasser.  Nå kan du søke igjen og fristen er 15. februar. 

Stor pågang

- Den store pågangen viser at Statsbygg er en attraktiv arbeidsplass. Vi viser samfunnsansvar ved å gi yngre talenter relevant arbeidserfaring. Et Summer Internship kan vise seg å bli et viktig første steg i karrieren, sier HR-sjef Jan Ombudstvedt i Statsbygg.

Johan Gaarder Tøraasen fikk sjansen i 2013, da han var mastergradsstudent ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Som sommerpraktikant i Statsbygg utarbeidet han en markedsanalyse over Statsbyggs eiendomsportefølje. Rett etterpå fikk han jobb som rådgiver for Statsbyggs eiendommer i utlandet.

- Jeg hadde ikke fått jobb uten internship.  Det gav Statsbygg sjansen til å se hva jeg er god for, og en unik mulighet for meg til å bli kjent med Statsbygg, sier Tøraasen. 

I fjor sommer var mastergradsstudenten Ida Strømberg ved Aalborg Universitet én av 32 studenter på sommerpraksis hos Statens byggherre. Hun er nettopp blitt ansatt som assisterende prosjektleder i Statsbygg.

- Jeg anbefaler studenter å søke på Summer Internship-programmet. Det er utfordrende og lærerikt, samtidig som det er en god følelse å vite at den jobben du gjør kommer til nytte i Statsbygg, sier Ida Strømberg.

Statsbyggs sommertilbud er rettet mot studenter som har ett eller to år igjen av utdanningen innen fag som økonomi, arkitektur, ledelse, ingeniør, kommunikasjon og jus. Andre studieretninger kan også være relevante.

Unike prosjekter

Programmet er populært, fordi det gir studenter muligheten til å gå rett inn i pågående prosjekter eller annet utfordrende arbeid i organisasjonen. Noe av det mest spennende med Statsbygg er unike byggeprosjekter, eiendommer og mangfoldet av faggrupper.

- Summer Internship-programmet er nyttig for studenter som nærmer seg slutten av sine studier. De får inngående kjennskap til Statsbygg, og vi får utført viktig oppgaver i en periode hvor det er litt roligere, sier HR-sjefen i Statsbygg.

I fjor var mer enn 10.000 innom bloggen der studentene fortalte som sin arbeidshverdag i Statsbygg.

×