730 studenter vil jobbe i Statsbygg i sommer

Publisert 09.02.2016

Det er stor interesse for Summer Internship-programmet i Statsbygg. 730 studenter har søkt i år.

– Vi merker at mange tidligere "Interns" anbefaler bekjente å søke, sier HR-rådgiver Birgitte Pettersen. Hun har vært ansvarlig for Internship-programmet siden 2013. HR-rådgiveren forteller at studentene er opptatt av den faglige bredden og samfunnsoppdraget til Statsbygg. Mange av ingeniørstudentene er også opptatt av prosjektledelse og muligheter for faglig videreutvikling. 

- Etter seks år med Internship-program har vi opparbeidet en god rekrutteringsbase, og ser at de skolene som er representert ett år gjerne genererer mange søkere året etter, sier Pettersen. - Det er et tegn på godt fornøyde studenter, noe vi synes er veldig hyggelig.

Studentene bør være i slutten av studieløpet

Summer Interns i Statsbygg får et relativt stort ansvar. Derfor er det viktig at de har kommet forholdsvis langt i studieløpet. – Vi sikter oss primært inn på studenter som har ett eller to år igjen av mastergraden sin, sier Birgitte Pettersen. Disse har nok fagkompetanse til at de kan ta ansvaret de vil få hos oss, men er enda ikke helt ferdig med studiene. 

Nå gjenstår jobben med å velge ut kandidatene til årets kull. De kan glede seg til en utfordrende og lærerik sommer, som kan bli et viktig første steg i karrieren.

Hva skjer videre?

Kontakt

×