Fasaden monteres på Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Publisert 22.02.2016

Statsbygg er i gang med monteringen av fasaden på Bergens første Snøhetta-bygg.

I løpet av ti uker settes Kunst- og designhøgskolens hovedfasade på plass. Den består av prefabrikerte elementer i glass og aluminium. Disse monteres i et fleksibelt system som enkelt kan tilpasses brukernes varierende behov for lys og skygge.

Fasade-elementene er laget i tre forskjellige størrelser, noe som skaper et varierende uttrykk med lys- og skyggespill rundt bygget. Kunst- og designhøgskolen i Bergen er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og dette blir deres første bygg i Bergen.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Snøhetta, og sammen har vi kommet frem til en fin og robust løsning som minimerer behovet for vedlikehold, sier prosjektsjef Hans Thomas Holm i Statsbygg. 

Arbeidet med fasaden begynte i uke 3 og skal være ferdig i uke 13.

Fasade-elementene er i gjennomsnitt 10 kvadratmeter store, altså på størrelse med et soverom. De leveres ferdig monterte, med alle detaljer på plass, som for eksempel solskjerming.

Tre fotballbaner

Ved å bruke prefabrikerte elementer til fasaden, har byggeprosjektet flyttet 75% av monteringen innendørs. Leverandøren Bolseth glass i Sogn og Fjordane produserer de over 400 elementene fortløpende. Deretter blir de fraktet til Bergen for montering. Fasaden måler til sammen over 6000 kvadratmeter, noe som tilsvarer tre fotballbaner.

Kunst- og designhøgskolen i Bergen skal stå ferdig i løpet av mai 2017.

×