Har knekt masterkoden

Publisert 02.06.2016

Michael Øvrebø (24) har knekt masterkoden sammen med Statsbygg. NTNU-studenten ville unngå å skrive en masteroppgave som havnet ulest i en skuff. Løsningen ble å inngå et samarbeid med Statsbygg.

- Jeg håper å se resultater av arbeidet jeg har gjort. Målet er at Statsbygg kan bruke masteroppgaven min i praksis, sier 24-åringen.

Økt pågang

- Statsbygg er opptatt av forskning og utvikling. Vi merker en økt pågang av masterstudenter som vil samarbeide med oss, sier rådgiver Alexandra Klimek i Statsbygg.

For stadig flere masteroppgaver tar for seg Statsbyggs virksomhet i sine oppgaver. Så langt i år er seks studenter i gang med masteroppgave, og i tillegg tar ca 15 studenter hver måned kontakt med Klimek for å få råd.
- Mitt råd til studentene er at det lønner seg å skrive sammen med oss. Da øker muligheten for at oppgaven får oppmerksomhet og at studenten skaffer seg et nyttig nettverk, sier hun.

Fant tidstyver

Michael Øvrebø jobber nå på spreng for å bli ferdig innen fristen om noen uker. Mye har skjedd siden første møte med Statsbygg i januar.
- Jeg har funnet tidstyver i sju byggeprosjekter og foreslår i masteroppgaven hvordan Statsbygg kan spare tid og penger med å jobbe mer effektivt.

- Hvorfor akkurat Statsbygg?

- Statsbygg har store og viktige byggeprosjekter. Studiet har vært teoretisk men nå har jeg satt foten ut i arbeidslivet og gjort noe nyttig. Jeg fikk kjapt dokumenterer jeg hadde behov for og alle prosjektlederne stilte opp og tok seg tid.

Rekrutterer

Studenter inviteres på et oppstartmøte, får nyttig informasjon og knytter kontakt med eksperter i Statsbygg som jobber med samme fagområde som oppgaven handler om. Underveis kan studenten få kontorplass og mulighet til å presentere resultater og funn for medarbeidere i Statsbygg.

Morten Dybesland leder Statsbyggs arbeid med forskning og utvikling (FoU). Han sier samarbeidet med masterstudenter er en prioritert oppgave: 

- Masterstudenter er en veldig viktig forskningsressurs. De leverer raske resultater, og samarbeidet med dem er en fin måte for oss å finne gode talenter, sier han

Har fått jobb

Statsbygg har allerede ansatt to av de seks studentene som nå skriver masteroppgave. Ingeniørstudenten Michael Øvrebø har fått annen jobb i Trondheim, men sier samarbeidet med Statsbygg har vært gull verd.
- Det har gitt meg nyttig kunnskap og gode nettverk med ingeniører, sier han.

×