Holocaustsenteret utvides

Publisert 02.09.2016

Holocaustsenteret i Oslo har behov for et tilbygg som skal huse nye utstillingslokaler. Nå er Statsbygg i gang med å planlegge en utvidelse av Villa Grande på Bygdøy hvor senteret holder til.

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, HL-senteret, opplever økt publikumstilstrømning og har 40.000 besøkende årlig, deriblant mange skoleelever. 

- Derfor har vi fått i oppdrag å starte planleggingen av et nytt tilbygg som skal romme minoritetsutstillinger. Nå lyser vi ut en plan- og designkonkurransen for HL-senteret, sier prosjektleder Lasse Kwetzinsky.

Arkitektkonkurranse

Statsbygg lyser ut en «begrenset plan- og designkonkurranse» for å få fram et godt konsept for et tilbygg. At konkurransen er begrenset betyr at arkitekter først må søke om å delta i konkurransen. Av de kvalifiserte arkitektene skal det velges ut fem til syv arkitektfirmaer som skal utarbeide sine forslag til hvordan senteret skal se ut etter utvidelsen.

Både nye og gamle

- Vi håper på stor interesse for konkurransen. Det er ønskelig at ett til to av de inntil sju utvalgte arkitektfirmaene er nyetablerte. Det er fordi vi ønsker en god spredning av ideer, kompetanse og erfaring, sier Kwetzinsky.

Det nye tilbygget blir på inntil 640 kvadratmeter og skal blant annet dekke behovet for fleksible, undervisningsvennlige utstillingslokaler for senterets kommende utstillinger om minoriteter, og skal også romme et verksted. 

Fakta om konkurransen

Les mer om plan- og designkonkurransen.

Kontaktpersoner

×