Kunstverk preger ny politistasjon i Arendal

Publisert 25.05.2016

I dag åpnet Norges mest moderne politistasjon i Arendal. Arkitekturen er unik, og et kunstverk preger fasaden.

Dette bygget er skreddersydd for politiets behov, og vi er svært tilfredse med å overlevere et velfungerende bygg med god teknisk standard innenfor avtalt tid og kostnad, sier byggherredirektør i Statsbygg Synnøve Lyssand Sandberg.

Alt fra garasje til garderober i den nye politistasjonen er spesielt tilrettelagt for politioppgavene. Og med fasiliteter som en 50 meter lang skytebane i sin egen kjeller sparer Politiet verdifull tid, som de ellers ville brukt på å reise til skytetrening.

Passivhus

Nybygget i Arendal er et passivhus, hvor flere tiltak bidrar til at bygget har redusert behov for energi. Blant annet forsyner borebrønner politistasjonen med varme og kjøling via en varmepumpe. På fasaden skjermer automatiske persienner for sol slik at det blir mindre behov for nedkjøling, og det er behovsstyrt lys og ventilasjon på kontorer og møterom.

Kunst som fasade

Den nye politistasjonen har et kunstverk integrert i selve fasaden. Mellom trespilene som kler bygget har kunstner Edith Lundebrekke festet aluminiumsplater som har ulik farge avhengig av hvor man betrakter bygget fra. De forskjellige mønstrene og fargespillet som oppstår skal sammen med bygget gi assosiasjoner til politiet både som publikumsvennlig og som autoritet.

Les mer om kunstprosjektet på KOROs nettsider.

BRG Entreprenør har vært totalentreprenør for politistasjonen i Arendal, med Filter Arkitekter på laget.

Kontakt

×