Lawrence Weiner-kunstverk lyser opp

Publisert 31.10.2016

Fredag 4. november kl. 18.00 innvies kunstverket Båret like over strømmen/Held Just Above the Current på byggegjerdet til det nye Nasjonalmuseet, på Nesoddbåten og etterhvert i form av 50 000 små tatoveringer som vi deler ut flere steder i Oslo.

Nasjonalmuseet, OSLO PILOT og Statsbygg har sammen med Norled og Ruter gleden av å presentere et bestillingsverk av den anerkjente New York-kunstneren Lawrence Weiner.  

- Statsbygg er stolt over å ha et verk av en internasjonalt anerkjent kunstner på et av byggegjerdene våre. Vi bygger på den mest sentrale tomten i Oslo der cirka tolv millioner mennesker passerer i løpet av et år. Derfor er vi opptatt av å forurense minst mulig både når det gjelder støy og det visuelle, forteller Steinar Støre, prosjektdirektør for nytt nasjonalmuseum i Statsbygg.

Lawrence Weiner

Lawrence Weiner (f. 1942 i New York) var en sentral skikkelse i 1960-årenes konseptkunstbevegelse og er også i dag en fremstående kunstner i USA og Europa. Han er kjent for sine språkbaserte skulpturer og andre arbeider som utforsker språket. Kunstverkene hans finnes i tallrike museer, private samlinger og offentlige rom verden rundt. Weiners banebrytende og enestående verk trosser tradisjonelle oppfatninger av hva som er kunst.

Tid og sted

Dato: fredag 4. november
Tid: kl. 18.00
Sted: Ved Byggegjerdet mellom Kaffebrenneriet og Aker Brygge

Les mer om arrangementet og kunstneren på Nasjonalmuseets nettsider.

Kontakter i Statsbygg

Steinar Støre
Prosjektdirektør
Mob. 90747416
Send e-post
×