Ny fase for nasjonalmuseet

Publisert 04.07.2016

Byggeprosjektet Nytt Nasjonalmuseum går over i ny fase, og arkitekt Klaus Schuwerk flytter tilbake til Napoli etter fem år i Oslo.

Det tekniske og bygningsmessige i det nye Nasjonalmuseet er tegnet ut, og dermed går byggeprosjektet over i en ny fase der arkitektens tilstedeværelse ikke lenger er like nødvendig. Tyske Schuwerk vil fortsatt jobbe med prosjektet, men vil til daglig sitte i Italia. 

- Min kone er fra Napoli, og det er der jeg føler meg mest hjemme. Vi har hatt fem fine år i Norge blant annet fordi familien er glad i å gå på ski og dykke. Min eldste sønn er akkurat ferdig med videregående skole, og min datter skal begynne på videregående til høsten, så det passet også bra for barna at vi flytter fra Norge nå, forteller Schuwerk.

Klaus Schuwerk (f.1967) er født i Tyskland. Han studerte arkitektur i Stuttgart, Zürich og Madrid i perioden 1988-93. I 2004 etablerte Klaus Schuwerk og Jan Kleihues arkitektkontoret Kleihues + Schuwerk, med kontorer i Berlin og Napoli. I 2011 flyttet Schuwerk til Oslo i forbindelse med Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum. Schuwerk er premiert i en rekke konkurranser og vant blant annet i 2004 konkurransen om det nye arbeids- og industrimuseet (MUSUL) i Brescia, Italia.

Kontakt

×