Oslos lengste maleri

Publisert 24.05.2016

Det som skal bli Oslos lengste maleri er i ferd med å bli til på et av Statsbyggs byggegjerder.

Kunstverket som blir 60 meter langt og 3,5 meter høyt tar nå form foran øynene på de 80.000 som hver dag passerer byggegjerdet ved inngangen til Aker brygge. Bak gjerdet er Oslos største byggegrop, der Statsbygg bygger det nye nasjonalmuseet.

Vekker oppsikt

- Det vekker oppsikt at to kunstnere maler Oslos lengste maleri. Mange stopper opp og lurer på hva som skjer. For det er ikke hver dag publikum får får se et kunstverk bli til, sier prosjektleder for nytt nasjonalmuseum, Hans Jørgen Aase i Statsbygg.

Det er kunstnerne Shwan Dler Qaradaki og Johannes Høie som maler på det som blir kalt Fredsveggen, ved Nobel Fredssenter.

Åpner i juni

Den 9. juni åpner Nobels Fredssenter en stor utstilling av Carl von Ossietzky, som mottok Nobels Fredspris i 1936 for sin rolle som varsler av Tysklands opprustning før 2. verdenskrig. Samme kveld åpner også kunstverket på Fredsveggen. Kunstverket har fått tittelen «Unknown numbers», og er en forlengelse av utstillingen inne på fredssenteret.

- Det er ikke lenger slik at byggegjerder skal være grå og kjedelige. Også internasjonalt benyttes slike gjerder stadig mer som arenaer for kunst, formidling og kommunikasjon, sier prosjektlederen i Statsbygg.

×