Solcelletak i rekordfart

Publisert 26.04.2016

Statsbyggs første plusshus fikk montert 1150 kvadratmeter solcellepanel i løpet av en arbeidsdag. 

Vegvesenet og politiet på Stord har nå fått et av de mest høyeffektive solcelleanleggene i Norge. Statsbyggs prosjektleder Thomas Sannum hadde holdt av to uker til montering av solcellepanel, men hadde nok beregnet feil!

- Dette gikk langt raskere enn forventet. Solcellepanelet var på plass i løpet av en arbeidsdag, sier en fornøyd prosjektleder.

Optimale solforhold

- Noen tviler på hvor nyttig det er med solcellepanel i en landsdel som er kjent for mye regnvær, men åtte måneder i året er det faktisk svært gode forhold for solcelleteknologi på Stord, sier Sannum.

Vintrene på Stord har stort sett lite snø, noe som gir god uttelling for solcellepanel. - Er det kjølig i været vil det faktisk være en bonus, da det vil sørge for økt produksjon.

To panelovner er nok

Politiet og vegvesenet flyttet inn i lokalene for et halvt år siden. Nå er siste viktige elementet på plass: solcellepanelet. Det gjør at bygget produserer mer strøm enn det bruker. Overskuddsproduksjonen blir overført strømnettet til den lokale produsenten Haugaland Kraft.

Thomas Sannum
Prosjektleder
Mob. 406 03 608
Send e-post
×