Studentblogg tok av

Publisert 01.09.2016

Statsbyggs Interns har blogget seg til klikkrekord. Antall lesere økte med 150 prosent.

- Bloggen er viktig for oss for å nå ut til unge i starten av karrieren. Rekordoppslutningen viser at vi har lyktes, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

I knallhard konkurranse ble 30 studenter plukket ut til Statsbyggs Summer Internship i 2016. Sara Svanemyr ble bloggredaktør med oppdrag om å bli lagt merke til i blogguniverset i løpet av åtte sommeruker. Resultatet ble 25.0000 treff, noe som er en økning på 150 prosent fra i fjor.

Mange klikk

- Det har vært utrolig morsomt å følge med på responsen og de høye lesertallene. Interessen for Statsbyggs Summer Internship er tydeligvis stor, sier Sara. Hun allierte seg med studenter som delte historier om arbeidshverdagen i Statsbygg. Det førte blant annet til populære blogginnlegg om befaring på kongelig residens, besøk OL-byen Lillehammer, med Oslofjorden som arbeidsplass og om rehabiliteringen av Norges Idrettshøgskole.

Ansetter yngre

Flere og flere studenter har fått øynene opp for Statsbygg som arbeidsplass. Søkertallene til Summer Internship har økt kraftig siden starten i 2011 og Statsbygg har fått et markant oppsving på Universums liste over attraktive arbeidsgivere.

- Vi ønsker å rekruttere flere unge, kloke holder. En konsekvens av økt oppmerksomhet blant unge, er at vi nå får flere og bedre kvalifiserte søkere til stillinger som lyses ut, sier Statsbygg-sjef Nikolaisen.

×