Det nye Nasjonalmuseet på utstilling

Publisert 08.06.2017

For første gang er det nye Nasjonalmuseet profilert utenfor Norge. Og det på Musée d’art et d’histoire i Genève.

Statsbygg som bygger det nye Nasjonalmuseet, er fornøyd med allerede tre år før åpningen å komme på museum.

Stor interesse

- Det er stor interesse for det nye Nasjonalmuseet, Oslo og Norge internasjonalt. Derfor er vi fornøyd med at museet blir profilert i hjertet av Europa, og ikke minst i løpet av sommeren når det er mange turister på besøk, sier assisterende direktør i Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum, Statsbygg, Lars Hoberg.

16 museer fra hele verden deltar på utstillingen «New Museums Intentions, Expectations, Challenges» fram til 11. august. Fra Norge er både det nye Nasjonalmuseet og Munchmuseet med fordi de bidrar til en urban revitalisering av Oslo og med fokus på utvikling av fjordbyen. Utstillingen tematiserer over hvilken rolle de nye museene får, når de åpner i løpet av de neste årene.

Møteplass

Noen av museene er allerede åpnet, som National Museum of African American History and Culture i Washington. Museene skal ivareta den kulturelle arven, men i en digital verden må de også gjenspeile den nye virkeligheten. De blir dermed også sosiale møteplasser, særlig for unge mennesker.

Musée d’art et d’histoire er ett av Genèves best besøkte museum. Kurator for utstillingen er Art Centre Basel, og planen er at denne utstillingen skal stilles ut flere steder i Europa og Kina i løpet av de neste to årene.

- Jeg ble stolt da jeg så det nye Nasjonalmuseum i selskap med museer fra hele verden, samt at Oslo har en stor rolle på utstillingen med to museer, sier Lars Hoberg i Statsbygg.

Les mer om utstillingen

På hjemmesiden til Art Centre Basel

Kontakt

×