Nybygg til 2500 NTNU-studenter

Publisert 24.03.2017

Det er klart for åpning av et nytt NTNU-bygg i Trondheim til 2500 studenter og 350 ansatte. 

- Vi er stolte over å kunne overlevere flotte og moderne lokaler. Dette er et stort byggeprosjekt både for Trondheim og for oss, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

Alt klart

Tirsdag 28. mars blir det offisiell åpning av NTNUs nybygg i Sverres gate 12. Statsbygg har oppført et nytt bygg på 15.000 kvadratmeter og bygget om 1000 kvadratmeter. Lokalene rommer undervisninglokaler, kantine, kontorer og laboratorier.

- Her får studenter og ansatte åpne og fleksible rom som gir mange muligheter for aktiviteter. Det har vært viktig å skape arealeffektive lokaler, sier Nikolaisen.

Miljøbygg

Prosjektleder Kristin Juul opplyser at Statsbygg har hatt klare miljøambisjoner og har oppnådd høyeste karakter med energimerke A.

- Bygget er energieffektiv med passivhusstandard med varmepumpe fra luft til vann og fjernvarme. Vi har lagt grønne tak med planter for å absorbere regnvann, sier Juul.

Arkitekter er Slyngstad og Aamlid arkiekter fra Ålesund og Totalentreprenør er Betonmast Trøndelag

På åpningen deltar Statsbygg-sjefen Harald Nikolaisen, statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og rektor Gunnar Bovim ved NTNU.

Tid. Sted

Dato: tirsdag 28. mars
Tid: 12.00
Sted: Sverres gate 12, Trondheim

Pressen er velkommen!

×