Presseinvitasjon: Åpner nullutslippsbygg på Evenstad

Publisert 24.01.2017

Fredag åpnes Norges mest klimavennlige bygg på Evenstad i Hedmark.

Rundt 300 ansatte og studenter ved Høgskolen i Innlandet, INN, flytter inn nye kontor- og undervisningslokaler. Nullutslippsbygget har vært et pilotprosjekt ved Forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB). Det er trolig det første moderne bygget som har oppnådd så lave klimagassutslipp her i landet.

Høye mål

- Det er første gang vi har reist et så gjennomført klimabygg og vi har møtt mange utfordringer. Våre ambisiøse mål om et nullutslippsbygg har ført til nye, bedre løsninger. Ingen innovasjon uten å våge noe, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Det nye miljøbygget på Studiested Evenstad er i massivt tre og produserer fornybar energi som gir varme og strøm. På campus er det fra før installert solfangere på taket til hybelhuset, solcelleanlegg på taket til ”Låven” og en pelletskjel. I tillegg varmes skolen opp og får strøm av lokalt produsert flis som mates inn i det første gassifiseringsanlegget av sitt slag i Norge .

Fornybart

- Alt dette vil gjøre Evenstad til et av de mest varierte og nyskapende demonstrasjonsanlegg for fornybar energi, sier Sandberg.

Hun overleverer de nye lokalene til oppdragsgiver Kunnskapsdepartementet og høgskolen fredag 27. januar kl 15. Pressen er invitert til å være med.

Les mer om miljøgrepene på Evenstad - se venstremenyen.

Tid. Sted

Dato: fredag 27. januar
Tid: kl. 15
Sted: Anne Evenstads vei 80, Koppang

Ingen påmelding. Velkommen!

×