Prisdryss på tampen av året

Publisert 19.12.2017

Tre viktige priser er delt ut internt i Statsbygg: Innovasjonsprisprisen, Energi- og miljøprisen og Den gylne hjelm.

Utviklingen av modell 2015 for bygging av modulfengsler fikk Innovasjonsprisen for 2017. I sin begrunnelse for tildelingen, la administrerende direktør Harald V. Nikolaisen vekt på at prisvinnerne har utviklet et standardkonsept for fengselsbygg som har gjort det enklere og raskere å prosjektere fengsler, og at avklaringer med bruker og oppdragsgiver kan skje mye mer effektivt. Modell 2015 ble utviklet av Statsbygg i samarbeid med Kriminalomsorgen.

Årets Energi- og miljøpris gikk til driften av Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Porsgrunn. Her har Statsbygg arbeidet målrettet med miljø- og energispørsmål over lang tid. - Vi har redusert ressursbruk gjennom gjenbruk og resirkulering av avfallet, redusert energibruk og utnyttet optimalt lokalprodusert solstrøm, sier Nikolaisen.

Den gylne hjelm, prisen Statsbygg deler ut til byggeprosjekter for gode resultater innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, ble tildelt byggeplassen på Sogndal der Statsbygg oppfører Gymnasbygget for Høgskolen på Vestlandet. Prosjektet har utmerket seg med konstruktivt samarbeid med entreprenøren, god inntakskontroll og oppfølging, ryddig og velorganisert byggeplass, høy rapporteringsvillighet og god håndtering av språkutfordringer. 

Kontakt

×