Søknadsrekord for Internship

Publisert 29.03.2017

Muligheter til fast jobb gjør Statsbyggs Summer Internship mer populær enn noen gang. 

- De siste to årene har vi lyst ut flere faste stillinger som er relevante for nyutdannede eller studenter. Hittil har tidligere Summer Interns fått halvparten av disse jobbene. Det kan være grunnen til at vi nå opplever søknadsrekord blant studenter, sier HR-rådgiver Alette Malerbakken i Statsbygg.

Hun har sett en økning blant søkere til årets Summer Internship-program på over 25 prosent med 926 søkere i år mot fjorårets 726, og mener grunnen kan ligge i en konkret mulighet til fast jobb i etterkant.

- Å få jobb i virksomheten i etterkant er en drøm for mange som deltar i slike programmer. Når våre interns har brukt en sommer på å vise hva de kan, ønsker Statsbygg å kunne gi dem en sjanse til å konkurrere om relevante stillinger. Derfor får alle tidligere interns komme inn til førstegangsintervju når de søker stillinger de er aktuelle for.

Verdifull erfaring

- For meg er det viktig å kunne lære av erfarne fagfolk og få muligheten til å ta ansvar. Sommeren i Statsbygg vil være verdifull for meg, og jeg ser frem til å få jobbe med noen av de største og mest avanserte prosjektene i byggebransjen, sier ingeniørstudent Jordan Regalario (27).

Han er en av 28 studenter som ble valgt ut av de 926 søkerne til å ta del i årets Summer Internship fra juni til august i år.

- I sommer ønsker jeg å bli bedre kjent med Statsbygg. Men målet er absolutt å være aktuell for en fast jobb i Statsbygg i etterkant av internshipet.

Tverrfaglig samarbeid

Årets Summer Internship vil bli det syvende i rekken, og det bidrar til ekstra aktivitet i en ellers roligere periode på året.

Programmet har fokusert på å gi studentene mye ansvar for aktuelle problemstillinger, og har sørget for at Statsbygg har steget med rundt fem plasser årlig på Universums liste over populære arbeidsplasser for ingeniører.

- Noe av det viktigste på arbeidsplassen vår er det tverrfaglige samarbeidet mellom mange ulike fagretninger, og det gjenspeiles også i Internshipet. Vi ser at stadig flere studieretninger oppdager våre tilbud til studenter, og at vi kan være en aktuell arbeidsgiver for eksempelvis økonomer, jurister, organisasjonspsykologer og medievitere, så vel som ingeniørene, sier Alette Malerbakken.

Summer Internship

er et tiltak som gir studenter relevant erfaring fra arbeidslivet, men som også gir Statsbygg en mulighet til å bli kjent med potensielle arbeidstakere i bedriften. Gjennom sommerprogrammet får kandidatene en innføring i virksomheten, og en mulighet til å vise seg frem både som person og innen aktuelle fagfelt. Dette er svært nyttig i ansettelsesprosesser, spesielt der nyutdannede er aktuelle.

Alle Summer Interns i Statsbygg får konkrete arbeidsoppgaver som skal løses i løpet av sommeren, samt en fadder som har ansvar for innføring og oppfølging.

I tillegg til det faglige aspektet blir det lagt stor vekt på det sosiale samholdet blant studentene.

Kontakt

×