Velkommen til det nye Nasjonalmuseet!

Publisert 04.09.2017

Tre år før museet åpner inviterer Statsbygg og Nasjonalmuseet publikum til å ta en titt på byggeplassen på Vestbanen. Byggeplassen holder åpent lørdag 9. september mellom 12.00-15.00. 

Inne på byggeplassen vil det være laget en løype som tar de besøkende gjennom det som skal bli bytorget, foajeen, Munch-rommet, den nedsenkede hagen, takterrassen og Alabasthallen.

- Allerede tre år før bygget står ferdig vil man kunne få en god fornemmelse av hvordan rommene i det nye museet vil se ut, sier kommunikasjonsleder Birgitte Bye i Statsbygg.

Byggeledelsen svarer på spørsmål

På takterrassen vil prosjektdirektør Steinar Støre, assisterende prosjektdirektør Lars Hoberg og prosjektsjefene Kim Østenby og Hans Jørgen Aase være tilgjengelig for spørsmål fra publikum.

Åpent for alle

Arrangementet er åpent for alle, og man trenger ikke å melde seg på i forkant. Møt opp utenfor Mellomstasjonen på Vestbanen for å bli med.

Barn ønskes velkommen på byggeplassen, men foreldrene er selv ansvarlige for at disse kun oppholder innenfor merket løype. Det vil ikke være mulig å ta med seg barnevogn.

Godt fottøy påkreves.

Åpen dag på Nasjonalmuseets byggeplass

Tid: Lørdag 9. september kl. 12.00–15.00
Oppmøte: Mellomstasjonen, Brynjulf Bulls plass 2, Vestbanen, Oslo

Arrangementet er en del av et større arrangement ved det nye Nasjonalmuseet:
Seminaret «Letters Sent from Heaven» diskuterer temaene kunst, vitenskap og klimahistorie på Mellomstasjonen mellom 12.30 og 15.00.

Fire verdensberømte japanske kunstnere skal opptre sammen for første gang i forestillingen a-form på takterrassen til det nye Nasjonalmuseet. Mellom 20.00 og 21.00 skal Fujiko Nakaya, Ryuichi Sakamoto, Min Tanaka og Shiro Takatani by på blant annet tåkeskulpturer, lysshow, egenkomponert musikk og dans.

Les mer om arrangementet via Nasjonamuseets nettsider

Kontakt

×