Velkommen til oss!

Publisert 15.09.2017

Under Oslo kulturnatt i kveld åpner Statsbygg dørene til en av våre største byggeplasser, nytt nasjonalmuseum. Fire andre kjente Statsbygg eiendommer kan også besøkes: Victoria terrasse, Møllergata 19, Bispegården og Grotten.

Oslo Kulturnatt arrangeres i kveld, 15. september. Statsbygg tilbyr omvisninger og kulturopplevelser, og stiller med egne ansatte som guider. Byggeprosjektet nytt nasjonalmuseum tilbyr en sjelden anledning til å se på byggeplassen til Norges nye storstue for kunst, som åpner dørene for publikum i 2020. Oslos beryktede politistasjon Møllergata 19 åpner dørene for publikum for første gang.

Omvisningene på nytt nasjonalmuseum starter klokken 15.00, mens de andre åpner dørene klokken 19.00

Tjuvstartet med tåkekunst

Byggeplassen til nytt nasjonalmuseum åpnet dørene for publikum for første gang forrige helg. Mer enn 1200 personer tok turen for å se på bygget som reiser seg på Vestbanetomta. De fikk i tillegg oppleve tåkeskulptøren Fujiko Nakayas verk – en tåkelagt byggeplass.

- Det var overraskende å se hvor glade folk ble for å kunne gå inn i råbygget og opp på takterrassen. Og ekstra glade ble de da de kunne stå, gå eller løpe inn i tåkeskulpturen til Fujiko Nakaya. Det var også mange spørsmål om hvordan vi bygger det nye museet. Vi forstår derfor hvor viktige det er å inkludere folk i dette prosjektet, sier prosjektdirektør Steinar Støre i Statsbygg.

I tillegg var det en kunstopplevelse av de sjeldne da de verdensberømte japanske kunstnerne Fujiko Nakaya , Min Tanaka, Shiro Takatani og Ryuichi Sakamoto opptrådte med forestillingen A-form for 450 publikummere lørdag kveld.

Se film fra Åpen dag

Kontakt

×