Åpent for nye oppgaver

Publisert 30.10.2018

Nationaltheatret går snart inn i siste akt før pause for rehabilitering av bygget. I den nye utgaven av Åpent rom får du et unikt innblikk i en nasjonalskatt som er overmoden for oppussing. 

Selv om det drives stor teaterkunst her, er Nationaltheatret lite, slitent og upraktisk. Statsbygg er i startgropen for rehabilitering av landets viktigste scene. I siste utgave av kundemagasinet Åpent rom kan du lese om tilstanden og arbeidsforholdene til de ansatte ved teatret. Om hvordan kostymebærerne hvert år bærer flere tonn med klær opp og ned mellom etasjene, hvordan rekvisittmakerne må tørke rekvisittene på oppvarmingsanlegget i kjelleren i mangel av eget tørkeskap og hvordan herredusjen for skuespillerne har utgang direkte til publikumstrappen i Malersalen. Alt dette og mer til må løses i rehabiliteringsplanene.

Du kan også lese at Statsbygg har overtatt eierskapet og forvaltningsansvaret for kobberverket på Røros. Eiendommen består av 49 bygninger, gruver og 53 installasjoner tilknyttet gruvedriften, som startet i 1644. Sammen med andre vernede bygninger på Røros står kobberverket på UNESCOs verdensarvliste. Rørosmuseet skal fortsatt drifte og vedlikeholde verket, i samarbeid med håndverksmiljøet på Røros.

I tillegg kan du lese om en av arkitektene bak det nye Veterinærbygget på Ås som har hånd om alt fra små detaljer til vitale funksjoner i det 63.000 kvadratmeter store bygget, om skanning av bygg fra helikopter for å lage fullstendige 3D-modeller som skal gi enklere drift, om det ferdigstilte ambassadeanlegget i New Delhi og mye, mye mer.

Kontakt

Se alle utgavene av Åpent rom
×