• Kandidatene i stolkonkurransen. Foto: Ken Opprann

Designutstilling: Stol på museet

Publisert 26.10.2018

10 norske designere konkurrerer om å lage stol til det nye Nasjonalmuseet. Bidragene stilles nå ut på en utstilling før vinneren kåres 6. november.

Konkurransen er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Statsbygg. Nå inviteres publikum inn i informasjonssenteret Mellomstasjonen for å se utstillingen som åpner fredag 26. oktober kl. 11 og varer til 18. november.

Stolen skal fortrinnsvis benyttes i museets publikumsområder, og først og fremst i den store konferansesalen i det nye Nasjonalmuseets første etasje.

– Hensikten med konkurransen er blant annet å styrke museets tilknytning til norsk designmiljø, og vi er veldig stolte over å ha gjennomført dette, sier prosjektleder for brukerutstyrsprosjektet i Statsbygg, Hanne Raunehaug.

– Den vil bli hele nasjonens stol, og bidra til museets designidentitet, sier seniorkurator Denise Hagströmer ved Nasjonalmuseet.

Lederen av juryen som skal kåre vinnerstolen er den internasjonalt anerkjente møbel- og industridesigneren Jasper Morrison.

26 designbyråer var med i prekvalifiseringen. Nå er ti blitt plukket ut til å delta i konkurransen, hvor selve bidragene er anonyme: Anderssen & Voll, Andreas Engesvik, Atle Tveit Design, Linda Evensen Design, Hallgeir Homstvedt Design, Stine Aaas Design, Morten & Jonas, Torstein Design AS, Vera & Kyte, og Johan Verde Industridesign.

Stolen som kåres til vinner av konkurransen settes i produksjon og forhåpentligvis er den til salgs i museumsbutikken i 2020.

Juryen teller fem medlemmer og en sekretær; juryleder Jasper Morrison, nestleder Morten Kaels og Hedvig Witsø fra Statsbygg, Denise Hagströmer fra Nasjonalmuseet, Olav Eldøy, oppnevnt av NIL, og jurysekretær Kaja K. Geiran.

Kontakt

Birgitte Bye
Kommunikasjonsleder, Prosjekt nytt nasjonalmuseum
Mob. 95918879
Send e-post
×