• Kandidatene i stolkonkurransen. Foto: Ken Opprann

Designutstilling: Stol på museet

Publisert 26.10.2018

10 norske designere konkurrerer om å lage stol til det nye Nasjonalmuseet. Bidragene stilles nå ut på en utstilling før vinneren kåres 6. november.

Konkurransen er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Statsbygg. Nå inviteres publikum inn i informasjonssenteret Mellomstasjonen for å se utstillingen som åpner fredag 26. oktober kl. 11 og varer til 18. november.

Stolen skal fortrinnsvis benyttes i museets publikumsområder, og først og fremst i den store konferansesalen i det nye Nasjonalmuseets første etasje.

– Hensikten med konkurransen er blant annet å styrke museets tilknytning til norsk designmiljø, og vi er veldig stolte over å ha gjennomført dette, sier prosjektleder for brukerutstyrsprosjektet i Statsbygg, Hanne Raunehaug.

– Den vil bli hele nasjonens stol, og bidra til museets designidentitet, sier seniorkurator Denise Hagströmer ved Nasjonalmuseet.

Lederen av juryen som skal kåre vinnerstolen er den internasjonalt anerkjente møbel- og industridesigneren Jasper Morrison.

26 designbyråer var med i prekvalifiseringen. Nå er ti blitt plukket ut til å delta i konkurransen, hvor selve bidragene er anonyme: Anderssen & Voll, Andreas Engesvik, Atle Tveit Design, Linda Evensen Design, Hallgeir Homstvedt Design, Stine Aaas Design, Morten & Jonas, Torstein Design AS, Vera & Kyte, og Johan Verde Industridesign.

Stolen som kåres til vinner av konkurransen settes i produksjon og forhåpentligvis er den til salgs i museumsbutikken i 2020.

Juryen teller fem medlemmer og en sekretær; juryleder Jasper Morrison, nestleder Morten Kaels og Hedvig Witsø fra Statsbygg, Denise Hagströmer fra Nasjonalmuseet, Olav Eldøy, oppnevnt av NIL, og jurysekretær Kaja K. Geiran.

×