• Foto: Svein Rune Kjøllesdal, Svalbardposten

Her er de første Svalbard-boligene

Publisert 10.09.2018

Transporten over sjø og land gikk knirkefritt. Nå er det første av Statsbyggs seks nye modulbygg montert i Longyearbyen. 

Etter en ukes seilas fra Steinkjer ankom lastebåten Lisanna Svalbard før helgen. Om bord var ferdige modulbygg fra Skanska Husfabrikken.

- Arbeidet har vært planlagt ned til minste detalj. Både lossingen fra båten, transporten til byggeplass og monteringen av modulene har gått veldig bra, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Statsbygg har som mål at 30 boliger skal stå ferdig i Gruvedalen i Longyearbyen før jul. Boligene er fordelt på tre rekkehus med 10 boenheter hver. Det var det første av disse tre rekkehusene Statsbygg monterte denne uken.

Neste båt med moduler fra Steinkjer forventes å ankomme i starten av oktober. Deretter vil ytterligere en båt ankomme i starten av november.

De tre siste byggene skal etter planen bli montert våren 2019.

Fakta om prosjektet

- Statsbygg skal bygge 60 boliger på til sammen 8.000 kvm i Gruvedalen i Longyearbyen.

- De modulbaserte boligene vil bestå av 3-, 4- og 5-roms leiligheter fordelt på seks bygg.

- Alle boligene vil stå ferdig i løpet av 2019.

- Prosjektet har bakgrunn i boligmangelen som er oppstått på Svalbard etter flere snøskred de seneste årene. For Statsbyggs del har skredene ført til et tap på 15 boenheter. I tillegg ligger flere statlige boliger i skredutsatt sone.

×