Signerer Svalbard-kontrakt

Publisert 11.05.2018

Vei, vann og annen infrastruktur må på plass når 60 boliger skal bygges i Gruvedalen. Nå signerer Statsbygg kontrakt med Leonhard Nilsen & Sønner Spitsbergen AS.

Nylig fikk Statsbygg klarsignal til å bygge 60 nye boliger i Gruvedalen i Longyearbyen. Statsbygg har nå skrevet kontrakt med Leonhard Nilsen & Sønner Spitsbergen AS om et omfattende infrastrukturprosjekt i forbindelse med boligbyggingen.

Arbeidene omfatter omlegging av hovedvannledningen fra vanntårnet i Longyearbyen og etablering og utvidelse av vei. I tillegg skal teknisk infrastruktur både legges frem og legges om. Kontrakten omfatter også fundamentarbeider for boligene.

- Det er svært viktig å få arbeidene i gang så fort som mulig. Tinesesongen begynner i Longyearbyen i disse uker og oppfyllingsmasser for etablering av nye veier må legges før tiningen setter inn for godt, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Modulbaserte boliger

Arbeidene skal starte i begynnelsen av juni. De vil foregå hele 2018 og et stykke inn i første halvår 2019. Boligene skal bygges av ferdige moduler, som kommer sjøveien og monteres på byggeplassen.

- Veiene må være såpass klare at Skanska Husfabrikken kan levere de første modulene fra august. Etter planen skal 40 rekkehus være ferdige før jul, sier Lyssand Sandberg.

Leonhard Nilsen & Sønner Spitsbergen AS er etablert i Longyearbyen og datterselskapet til Nord-Norges største entreprenør, Leonhard Nilsen & Sønner AS. Selskapet er spesialister på å løse krevende prosjekter i polare strøk, og på steder med vanskelig logistikk. I prosjektet skal blant annet flere båtlaster med fastlandsmasser fraktes opp til Svalbard, fordi massene på stedet er ikke gode og stabile nok til å bygge vei med den fastheten som trengs.

Frank Jakobsen
Administrerende direktør, LNS Spitsbergen AS
Mob. 91159224
Send e-post

×