Vil formgi minnestedet etter 22. juli

Publisert 06.03.2018

Statsbygg har mottatt tilbud fra 12 team som ønsker å formgi minnestedet etter 22. juli på Utøyakaia.

Statsbygg har mottatt tilbud fra 12 team som ønsker å formgi minnestedet etter 22. juli på Utøyakaia.

Statsbygg utlyste i januar en konkurranse der vi ba om tilbud fra tverrfaglige team som vil formgi og prosjektere minnestedet på Utøyakaia i Hole kommune. Teamene er satt sammen av inntil fire fagpersoner. Hvert team har med en landskapsarkitekt, da dette var et krav i konkurransen. Fagsammensetningen til resten av teamet var fri.

Godt fornøyd

-Statsbyggs foreløpige vurdering er at vi har fått tilbud fra mange sterke kandidater og spennende team, sier prosjektleder Mari Magnus i Statsbygg. - Teamene har satt seg godt inn i oppgaven og viser stor forståelse for prosjektets kompleksitet. Det kommer tydelig fram at mange av tilbyderne har et sterkt engasjement og ønske om å gjøre en god jobb, legger hun til. 

8 av de 12 teamene har med en kunstner, og i 9 av teamene er det med arkitekt. Andre fag som er representert blant tilbyderne er kommunikasjon, prosessledelse, kulturhistorie og filosofi. Teamene er bedt om å begrunne teamsammensetningen, og denne er et av kriteriene tilbudene blir vurdert etter. Andre kriterier er referanseprosjekter og oppgaveforståelse.

Statsbygg skal nå evaluere tilbudene. De mest aktuelle teamene vil bli kalt inn til intervju, og Statsbygg regner med å ha en innstilling klar rundt midten av april.

Teamene har ikke levert forslag til løsning eller utforming av minnestedet. Utformingsfasen starter etter at Statsbygg har inngått avtale med det teamet som blir valgt. 

Kontakt:

×