Vinner av nasjonalstol kåret

Publisert 07.11.2018

Vinner av konkurransen om å designe ny stol til det nye Nasjonalmuseet ble «Aura».  Designeren bak er Andreas Engesvik, og ikke en gang juryen viste hvem som sto bak før konvolutten ble åpnet under kåringen tirsdag kveld. Vinnerstolen kan sees på utstilling i Mellomstasjonen frem til 18. november. 

-Jeg er så glad for at Statsbygg og Nasjonalmuseet har gjennomført en konkurranse som bidrar til å løfte norsk design, sa vinneren av konkurransen representert ved designer Fredrik Wærnes fra firmaet Andreas Engesvik.

Det var mange grunner til at juryen valgte «Aura».

- Aura er en vakker stol som tilfører rommet der den skal benyttes en forførende mykhet og eleganse. Stoldesignet har en linjeføring som peker både bakover og fremover i tid. Stolen fremstår som den mest ferdig utviklede av de innsendte bidragene, forteller nestleder i juryen Morten Kaels, interiørarkitekt for brukerutstyrsprosjektet i Statsbygg.

2. plass gikk til «57/65/80/samle/dele/inspirere» som Vera & Kyte var designere for, og 3. plass til «Bro» ved Hallgeir Homstvedt Design.

Stolen skal fortrinnsvis benyttes i museets publikumsområder, og først og fremst i den store konferansesalen i det nye Nasjonalmuseets første etasje.

Stolen settes i produksjon og vil være til salgs i museumsbutikken i 2020.

Kontakt

×