Amerikansk prestisjeselskap til det nye Nasjonalmuseet

Publisert 22.08.2019

Statsbygg har inngått kontrakt med den verdensledende amerikanske møbelprodusenten Herman Miller for produksjon av nasjonalstolen «Aura».

Siden starten for over 100 år siden har Herman Miller etablert seg som en av verdens ledende møbelprodusenter. Gjennom samarbeid med designere som Charles og Ray Eames har de skapet en rekke moderne klassikere. Nå skal Herman Miller for første gang produsere for en norsk designer.

I desember i fjor vant Andreas Engesvik konkurransen om å designe den offisielle stolen til det nye Nasjonalmuseet. Vinnerbidraget «Aura» skal fortrinnsvis benyttes i museets publikumsområder og er et viktig bidrag til museets designidentitet.

- Med denne leverandøren sikres en kvalitetsstol som kan leve i mange år, med forutsigbarhet i både produksjon og vedlikehold. Ikke minst er det en anerkjennelse både for det nye museet som prestisjeprosjekt og for designeren, som viser at norsk møbeldesign også vekker interesse utover landets grenser, forteller Hanne Raunehaug, prosjektleder for Nasjonalmuseets brukerutstyrsprosjekt.

I alt skal Herman Miller produsere 700 stoler. Stolene produseres i Italia og vil være ferdige neste sommer.

Birgitte Bye
Kommunikasjonsleder
Mob. 95918879
Send e-post
×