Konkurrerer om Nationaltheatret

Publisert 16.04.2019

Statsbygg har valgt åtte grupper som inviteres til å gi tilbud om prosjekteringskontrakten på rehabilitering av Nationaltheatret.

Statsbygg skal utarbeide et forprosjekt for oppussing av Nationaltheatret på oppdrag fra Kulturdepartementet. I en prekvalifisering søkte 15 grupper om å delta i konkurransen. Av disse er nå åtte valgt ut til å gi tilbud på prosjekteringen av rehabiliteringen.

Erfaring viktig

- Gruppene er valgt ut både på grunnlag av soliditet, kompetanse og tidligere erfaring, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg. – I dette prosjektet har vi i valg av firmaer lagt vekt på overførbar kunnskap og erfaring med rehabilitering og antikvarisk restaurering, men også erfaring med bygg for teater eller scene spesielt, kan hun fortelle. – De utvalgte har alle godt kvalifiserte, arkitekter, landskapsarkitekter og rådgivende ingeniører innen flere fag.

I sitt endelige valg av prosjekteringsgruppe vil Statsbygg legge vekt på både kvaliteten og pris i tilbudene. Gruppene har frist til å komme med tilbud 10. mai, og Statsbygg vil ta sitt endelige valg i løpet av juni.

De åtte valgte gruppen er (i tilfeldig rekkefølge):

  • WSP Norge, Arkitektskap AS, AIX Arkitekter AB, WSP Teknikk AS, Ingeniør Per Rasmussen AS og Asplan Viak
  • NSW Arkitektur AS, Pir II Arkitekter, Norconsult, Ingeniør Per Rasmussen AS, DIFK, Studio Oslo Landskapsarkitekter og Tekka
  • Sweco Norge AS, Ratio Arkitekter, Origo arkitektgruppen AS og Futhark arkitekter AS
  • Snøhetta Oslo AS, ÅF Advansia og ÅF Engineering AS
  • Lund Hagem Arkitekter AS, Burrell Foley Fischer LLP, MOE AS, Ingeniør Per Rasmussen AS, Bollinger+Grohmann Ingeniører AS og Dronninga Landskap AS
  • Nordic Office of Architecture AS, Allford Hall Monaghan Morris Architects, Haptic Architects, Norconsult AS
  • Multiconsult Norge, 4B Arkitekter AS, Dyrvik Arkitekter AS, Erichsen & Horgen AS og SLA Norge
  • Arkitema Architects AS, Reiulf Ramstad Architects, COWI og NIRAS

Kontakt:

Hege Njaa Aschim
Kommunikasjonsdirektør
Mob. 91370172
Send e-post
×