Norsk åpning i San Fransisco

Publisert 07.06.2019

Med spektakulær utsikt mot både storbyen og Alcatraz er generalkonsulboligen i San Francisco gjenåpnet etter at Statsbygg har rehabilitert den for 25 millioner kroner. 

Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg sto for åpningen torsdag 6. juni sammen med generalkonsul Jo Sletbak, Hege Jørstad fra Utenriksdepartementet og Statsbyggs prosjektleder Rigmor Leirvik.

- Utenlandseiendommer skal være et lite stykke Norge. Det er viktig for landets omdømme at vi har gode representasjonsboliger som viser oss fra vår beste side. Det er også viktig at vi går foran på områder som universell utforming, sier Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen. 

Generalkonsulboligen ligger i området Pacific Heights med utsikt mot San Fransisco-bukta og den tidligere fengselsøya Alcatraz. Boligen er på 432 kvm fordelt på tre etasjer der én etasje er representasjonsarealer.

Etter en befaring samen med Utenriksdepartementet i 2017 utarbeidet Statsbygg en mulighetsstudie for prosjektet. Rehabiliteringen startet i mars 2018.

Prosjektet har totalt kostet 25 millioner kroner. Boligen har blant annet fått ombygde representasjonsarealer, ny balkong, nytt universelt utformet inngangsparti, HC-toalett, rehabiliterte bad, nytt elektrisk anlegg og solceller på taket.

Hege Njaa Aschim
Kommunikasjonsdirektør
Mob. 91370172
Send e-post
×