Statsbygg blir Ly

Publisert 01.04.2019

Statsbygg skifter navn til Ly. Det nye navnet sikter til husly og ly fra vær og vind.                   (OBS: Statsbyggs aprilsnarr 2019!)

- Statsbygg har gitt ly til statsansatte i over 200 år. Det er derfor helt naturlig for oss å ta dette moderne friske navnet og kvitte oss med det gamle statlige, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i en kommentar.

- Vi har fulgt Språkrådets anbefalinger når det gjelder valg av nytt navnet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim. – Språkrådet anbefaler ikke å bytte innarbeidete navn med kulturhistorisk verdi og de anbefaler at nye navn skal være beskrivende for virksomheten, forteller Aschim.

– Statsbygg er et relativt nytt navn og har neppe kulturhistorisk verdi. Nordmenn har derimot søkt ly under alt fra steinheller til gapahuker i årtusener. Ly oppleves derfor som et inviterende og varmt navn, framholder kommunikasjonsdirektøren.

Statsbygg forvalter 2,9 millioner kvadratmeter fordelt på over 600 eiendommer i 55 land. Alle disse kvadratmeterne skal nå merkes med navnet Ly. Samtidig skal hjelmer og arbeidstøy få nytt design.

- Vi gleder oss til å ta i bruk vårt nye navn. Ly er enkelt og umiddelbart forståelig, sier en begeistret kommunikasjonsdirektør i det som blir hetende Ly. Hun kan opplyse at navnet «Le» lenge var med i konkurransen om nytt navn.

Kontakt:

×