Verden samles i Oslo

Publisert 18.09.2019

Statsbygg er en av hovedsamarbeidspartnerne når landskapsarkitekter fra hele verden samles til kongress i Oslo.

I hilsningstalen til verdenskongressen onsdag vil direktør Hege Maria Eriksson i Statsbygg legge vekt på at landskapsarkitektur handler om mer enn gode byrom og fine grøntarealer.

- Landskapsarkitektene har verktøy og virkemidler som kan forhindre økt klimagassutslipp og bidra til å begrense skadevirkningene av klimaforandringene, sier hun.

Det er den 56. verdenskongressen i regi av den Internasjonale foreningen for landskapsarkitekter (IFLA), som går av stabelen den 18. – 20. september i Oslo. Kongressen har navnet COMMON GROUND, og vil omhandle samfunnsoppdraget, bærekraftige bytransformasjoner, grønn mobilitet, medvirkning og urban økologi.

Programmet inneholder over 300 inspirerende foredrag av internasjonalt format fordelt på 42 sesjoner, utdeling av internasjonale priser og en hel dag med byvandringer. Forbildeprosjekter fra Oslo og Norge skal vises fram, som gode eksempler på løsninger av globale problemstillinger.

Målgruppene for kongressen er byplanleggere, landskapsarkitekter, arkitekter, ingeniører og samfunnsplanleggere fra hele verden. Kongressen har som mål å oppleves spesielt attraktive for studenter og unge profesjonelle, og av 1200 deltakere vil over 400 være studenter.

Stig Petter Pettersen
Spesialrådgiver
Mob. 99561535
Send e-post
×