Frokostmøte: Statsbygg presenterer unik forskningsoversikt

Publisert 15.01.2020

Forskningen på arbeidsplassutforming har klare mangler, viser en oversikt Høgskulen på Vestlandet har utarbeidet med støtte fra Statsbygg. Oppdatert: Frokostmøtet der funnene presenteres er nå fulltegnet, men sendes direkte på Youtube 4. februar. 

En av Statsbyggs viktigste oppgaver er å utforme gode, fleksible og effektive kontorløsninger for statlige virksomheter. Som en del av dette arbeidet har Statsbygg støttet en systematisk litteraturgjennomgang av all forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming.

Dette er den første gjennomgangen av sitt slag i verden på dette feltet. Gjennomgangen viser at forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming er mangelfull.

Selv om det finnes en del forskning på fysiske forhold, som for eksempel støy, finnes det relativt lite forskning på kontorlokalenes betydning for organisasjonsutvikling og endringsprosesser.

- Dette er et viktig funn. Arbeidsplassutforming i det offentlige er et tema som engasjerer mange. Statsbyggs mål med denne gjennomgangen er å bygge kunnskap som sikrer gode avgjørelser og et felles grunnlag for diskusjoner, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Statsbygg arrangerer frokostmøte tirsdag 04.02.20 kl. 08:00-09:45 i våre lokaler på Byporten i Oslo der den nye forskningsoversikten presenteres.

Frokostmøtet er nå fulltegnet, men vil både bli sendt direkte og liggende som opptak på Youtube. Klikk her for å komme til sendingen, som starter 08:30 tirsdag 4. februar. 

Arbeidet med litteraturgjennomgangen er ledet av forsker Ane Gjerland ved Høgskulen på Vestlandet i samarbeid med blant andre professor Frode Thuen og PhD-stipendiat Elisabeth Søiland. På frokostmøtet vil Gjerland gjennomgå funnene. I tillegg vil Statsbygg fortelle om vårt arbeid med arealutvikling, og hvordan vi tilbyr dette gjennom våre tjenester.

Program

08:00 – Registrering og frokostservering
08:30 – Velkommen v/Morten Dybesland, avd.dir. strategi og forskning i Statsbygg
08:35 – Presentasjon av litteraturstudie arbeidsplassutforming v/forsker Ane Gjerland, Høgskulen på Vestlandet
09:05 – Hvordan arbeider Statsbygg med arbeidsplassutforming? v/Lise Bergflødt, fagansvarlig arealutvikling i Statsbygg
09:25 – Spørsmål fra salen
09:40 – Avslutning v/Morten Dybesland
09:45 – Slutt

Morten Dybesland
Avdelingsdirektør
Mob. 47057410
Send e-post
Hege Njaa Aschim
Kommunikasjonsdirektør
Mob. 91370172
Send e-post
×