Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune har solgt Brøset for nesten 800 millioner kroner

Publisert 07.07.2020

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune har signert kontrakt med kjøpergruppen om utviklingseiendommen på Brøset i Trondheim. I tillegg selges egne arealer direkte til kommunen.

Områdeplanen legger opp til at det kan bygges ca. 1700 boliger på Brøset rett øst for Trondheim sentrum. I oktober i fjor la Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune byens kanskje aller mest spennende eiendom for byutvikling ut for salg.

Nå har Statsbygg og fylkeskommunen signert kontrakt med kjøpergruppen bestående av Fredensborg Bolig, Heimdal Bolig, Trym Bolig og Byggteknikk Prosjekt. Salgssummen er 700 millioner kroner.

I tillegg har Statsbygg og fylkeskommunen inngått avtale med Trondheim kommune om direktesalg av arealer avsatt til blant annet skole og barnehage, til en kjøpesum på 93,5 millioner.

Den totale salgssummen for Brøset er dermed 793,5 millioner kroner.

- Brøset er en eiendom med kjempepotensial. Prosessen med kjøpergruppen og kommunen har vært veldig bra, og vi er godt fornøyd med den samlede salgssummen. Nå gleder vi oss til å se en ny og klimavennlig bydel vokse frem i Trondheim, sier prosjektleder Eivind S. Ellingsen i Statsbygg.

Det er områdeplanen for Brøset som legger opp til at området skal utvikles til å bli en fremtidsrettet miljøbydel. Målet er å skape en bydel som er klimanøytral, og samtidig et bomiljø som er godt og attraktivt å leve i. Brøset har et totalt tomteareal på ca. 340.000 kvm.

Eiendomssalget sikrer også finansieringen av et nytt bygg for St. Olavs hospital sin psykiatriske avdeling, som i dag ligger på Brøset. Det nye psykiatribygget skal bygges i Østmarka. 275 millioner kroner av salgsinntektene vil gå til det nye psykiatribygget.

Eivind Ellingsen
Seniorrådgiver
Mob. 90028818
Send e-post
Gjermund Jappée
Seniorrådgiver
Mob. 41512178
Send e-post
×