Statsbygg-sjefen: «Forskningen på kontorløsninger har store mangler»

Publisert 03.02.2020

Før tirsdagens frokostmøte om forskningen på kontorløsninger, tar Statsbyggs administrerende direktør, Harald Nikolaisen, for seg tematikken i et debattinnlegg i Aftenposten.

I debattinnlegget viser Statsbygg-sjefen til at 1,7 millioner nordmenn, ifølge Statens arbeidsmiljøinstitutt, jobber på et kontor. Det vil si to av tre yrkesaktive. 1,1 millioner er på kontoret mer enn halvparten av arbeidstiden.

Derfor er kartleggingen en forskergruppe ved Høgskulen på Vestlandet nå har gjennomført, så viktig, skriver Nikolaisen:

«Gruppen har systematisk gjennomgått all empirisk forskning som er blitt gjort på kontorløsninger. Dette er den første gjennomgangen av sitt slag i verden. Etter å ha kartlagt 257 studier er konklusjonen tydelig: Forskningen har store mangler».

Les hele debattinnlegget her.

Arbeidet med kartleggingen er ledet av forsker Ane Gjerland ved Høgskulen på Vestlandet. På Statsbyggs frokostmøte tirsdag 4. februar vil Gjerland gjennomgå funnene. I tillegg vil fagansvarlig Lise Bergflødt fortelle hvordan Statsbygg jobber med arealutvikling og tilbyr dette gjennom sine tjenester.

Frokostmøtet ble raskt fulltegnet, men kan følges direkte her. Sendingen starter 08:30, og blir også tilgjengelig i opptak.

 

Hege Njaa Aschim
Kommunikasjonsdirektør
Mob. 91370172
Send e-post
×