Statsbygg undertegner etikkplakaten til Fair Play Bygg Oslo og omegn

Publisert 15.06.2020

Statsbygg støtter Fair Play Bygg Oslo og omegn sitt arbeid mot useriøse og kriminelle aktører i byggebransjen. Statsbygg og Fair Play Bygg Oslo og omegn står sammen om at arbeidsmiljøloven, avtaleverket og god folkeskikk skal råde i bransjen.

Statsbygg undertegner i dag, mandag 15. juni, etikkplakaten til Fair Play Bygg Oslo og omegn. Det gjør også Oslo kommune, entreprenøren NRC Group og håndverksbedriftene Malermestrene AS, Murmestrene Fjeldheim og Knudsen AS, Frank Kristiansen AS og Leithe & Christiansen AS.

Sammen med underskriften fulgte det med 50 000 kroner til Fair Play Byggs virksomhet.

- Jeg har tidligere etterlyst flere varslinger om ulovligheter på våre byggeplasser. Nå samarbeider vi med Fair Play Bygg om dette. Det kan være lettere å varsle til dem enn til oss som er en offentlig virksomhet, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg, og legger til: – Sammen med Fair Play Bygg skal vi legge hindringer i veien for de useriøse aktørene i bransjen.

Fair Play Bygg er et topartssamarbeid mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden, og fungerer som en varslingskanal for bransjen. Siden oppstarten for halvannet år siden har Fair Play Bygg avdekket en rekke tilfeller av arbeidslivskriminalitet i Oslo og omegn.

Ved å undertegne etikkplakaten slutter Statsbygg seg til dugnaden for en seriøs byggebransje uten kriminalitet, og med gode lønns- og arbeidsvilkår. Byggebransjen skal kjennetegnes av sikre arbeidsplasser, like konkurransevilkår, trygge arbeidsvilkår, faste ansettelser, fagopplæring og et ryddig og forsvarlig arbeidsliv. Aktørene i næringen byggherrer, myndigheter, bedrifter, mennesker og organisasjoner har alle et ansvar for å utvikle en bærekraftig byggenæring som sikrer rekruttering og utvikler byggfagene.

Kontakt

Harald Vaagaasar Nikolaisen
Administrerende direktør
Mob. 91370521
Send e-post
Stig Petter Pettersen
Spesialrådgiver
Mob. 99561535
Send e-post
×