Statsbygg vil drifte bygningene smartere

Publisert 18.05.2020

Statsbygg har inngått flere avtaler som skal hjelpe oss på veien til en smartere drift av bygningene. Disse skal øke kvaliteten på driften, gi færre driftsstans i tekniske anlegg og spare penger.

Det er to viktige brikker som må på plass for å nå målet om smartere drift av bygninger. Det første er å ha en fullstendig forvaltnings-, drift- og vedlikeholdsdokumentasjon på plass og tilgjengelig for alle som jobber på en eiendom. Statsbygg har inngått en avtale med Dalux som gir oss en ny lagringsløsning for FDV-dokumentasjon som vil sikrer oss rask tilgang til FDV-dokumentasjon når og hvor vi trenger den.

Det andre er å få på plass digitale modeller av bygningene. Statsbygg har nå inngått en avtale med Anko som over de neste fire årene skal skanne alle våre bygg slik at vi kan knytte sammen en digital modell av dem med FDV-dokumentasjon og våre verktøy for forvaltning, drift og vedlikehold. Med dette kan vi i framtiden løse våre drifts- og vedlikeholdsoppgaver papirløst og digitalt.

Tilsammen drifter og forvalter det offentlige rundt 33 millioner kvadratmeter bygninger i Norge. Driften av disse bygningene koster rundt 4 milliarder i året. Statsbygg har inngått et samarbeid med en rekke offentlige eiendomsbesittere om «Smart digital eiendomsledelse».

Dette samarbeidet kan du lese mer om her.

Kontakt

Mai Anh Thi Lê
Spesialrådgiver
Mob. 90711686
Send e-post
Stig Petter Pettersen
Spesialrådgiver
Mob. 99561535
Send e-post
×